1.07.2014 г., 21:00 ч.

Да ви докосна 

  Поезия » Пейзажна
349 0 0

Да докосна не с пръсти,

а с дъха си

тази необяснимо

крисива земя.

Да се превърна на дървото

в клон зелен

или дъх на вятъра

в листата.

Да бъда ромона тих

на потока горски

или пък сянка

на бръшляна лих,

покрил на къщата

стената.

Да ви докосна

с мисъл

обични мои хора,

като червена роза

във часа на гибел.

 

© Лиляна Стаматова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??