5.05.2011 г., 21:26 ч.

Да ви се разкрия... 

  Поезия » Друга
918 0 3

Да ви се разкрия

или 2 в 1

 

Може да се чете като две отделни стихотворения.

 

Лъчите галят косите ти златни,

на рози ухае сънят ти красив.

Ръцете ми трепкат и устните жадни

се спират пред теб – от теб по-свенлив.

 

„Тук се опитвам да кажа направо,

че тя е красива, а аз срамежлив,

иначе бих грабнал красивото тяло

и с нея бих стигнал до истински взрив!”

 

С ръка ръката ти нежно погалвам,

дали съм достоен за тази ръка?

От обич стаена в студа ти аз пламвам,

че пръстен венчален проблесна така.

 

„Я стига, читателю, знам, че разбираш...

Аз трети съм в тази любовна игра,

но знаеш, ако не пеех на лира,

стихът ми не щеше да има душа.”

 

Ти цвете си вече откъснато, зная.

Едва ли ще пламна отново пак аз.

Оставям те, обич, в тази омая,

обвита от детство и женствена сласт.

 

„Оставих я, писах и друга харесах,

но ето ти лирика, поза за валс.

А другата даже е виж стюардеса.

За мен стюардесата, стихът е за вас.”

© Мария Чомакова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрави и от мен!!!
  • Страхотна асоциация
  • Когато ти,все още,не си била родена имаше цигари "Стюардеса" и много ги пушехме-каква метафора само.Самоубийство,докато въображението ти витае някъде из прегръдките на стюардесите,ха-ха!!!Поздрав за стиха!
Предложения
: ??:??