6.02.2019 г., 16:03 ч.  

Дай ми 

  Поезия » Друга
282 0 7

Дай ми чудно горско биле

брано рано по росата,

та да стана пойно пиле,

да запея по гората.

 

Дай ми бистричка водица,

та да стана аз овчица.

Тихо да склоня главица

възнак твоята полица.

 

Вино дай ми! Старо, руйно!

Отлежало във мазе.

Да ми кипне сЪрце буйно,

да те грабна на ръце!

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??