13.01.2018 г., 18:06 ч.

дај ми крилја 

  Поезия » Любовна
224 1 5

Сѐ  ќе направам

само дај ми крилја

да го пресечам небото во лет

да избегам од злото

да ги поместувам облаците

каде ќе посакам

да засадам лаванда во ѕвезденото поле

сребрени или ангелски

само крилјата дај ми ги,

а потоа се би направила за тебе...

 

 

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??