10.06.2007 г., 17:55 ч.

ДАЙТЕ ПЪТ... 

  Поезия
610 0 0
 

     Д  А  Й  Т  Е     П  Ъ  Т...


Хора, чуйте! В този миг се раждат гении.

Спрете, нека минат! Дайте път!

Нека не загине във забвение,

а да свети и след нас светът.


Нека само най-добрите

да строят заводи, домове -

за да са на сигурно децата,

да не ги заплашват студове.


Нека кораби да водят

само смели, истински мъже -

 можещи със бури да се борят,

да опазят всякое въже.


Нека само любещи поети

да погалят майката земя,

за да надживее вековете -

тази наша майчица добра!

© Тонка Янакиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??