10.10.2012 г., 12:29 ч.

Далечен 

  Поезия » Любовна
423 0 2

Прилегнал си кротко в тъмната нощ

и не усещаш моята близост,

а звездите изплитат небесния кош,

с целувки от мен те приспиват.

 

Аз се вплитам в сърцето от скреж,

в единния ритъм пулсиращ,

и търся с надежда следа от копнеж

по мен в твоя поглед умиращ.

 

И докосвам те с дъх на поле,

с пелена от сълзи те завивам.

Аз за теб съм река, а ти си море,

и в тебе безшумно се вливам.

© Росица Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Следите от стъпки в копнежна пътека
    чертаят посока от страст и очакване.
    Дано да се сбъднат мечтите човешки
    за мъничко нежност в студения свят...
  • красив стих

    сърце от скреж и умиращ поглед...
Предложения
: ??:??