7.09.2011 г., 15:34 ч.

Дали? 

  Поезия » Любовна
793 0 2

В този свят един,

със злоба... пълен с дим,

кажи, дали си принадлежим?

Със завист и без свян,

без грам надежда, като в клан,

кажи, дали си принадлежим?

 

И вместо огън, пепелта развята

изпълва ме със спомени завчас.

Нали такава е била съдбата

на всички глупаци като нас?

 

Себичен страх от непознато

примамва сенките в ъглите.

Нима, кажи, е ненормално

да търсиш във море иглите?

 

Дали, кажи, си принадлежим?

И пак по детски да мечтаем

как на пясъка горещ лежим?

И бирата до нас да се клатушка, 

и весело да пенят се вълните...

Подобно в есенна вихрушка

в листа превръщат се сълзите.

 

Кога ли най-после ще решим?

Кажи?

Дали? Дали си принадлежим?

© Ро Си Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??