14.06.2017 г., 22:29 ч.

Дали 

  Поезия » Любовна
311 0 2

                 Дали

 

Дали си ти жената от съня ми

която нощем буди ме със смях?

Ръце протяга, търси любовта ми,

а щом се съмне се превръща в прах!

 

Дали си ти която ме целуваш

и ме събуждаш с дъх на теменуга?

Дали те има или се преструваш,

или си взела образа на друга?

 

Дали звезда си, утринна зорница

изгряла със неземна светлина?

Или си от икона ти светица

дошла, за да даряваш топлина?

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??