Днес ми подари на длан света,
за който винаги мечтаех.
Звездици пръснаха парчета смях
и още гатанки разкриха.
Животът с доверие ни слиса
и спря задъхан между нас.
На бузите ни бяла светлина
и пръски ведрина написа.
Очите ми се мият в твоите води
и блянове разкършват гриви.
Копнея редом с теб да съм
и дали аз съм тя да зная.
© Мария Всички права запазени