13.10.2022 г., 6:50 ч.

Дали ... 

  Поезия
194 4 4

Дали не съм във вихъра на вятър,

във ромола на капките дъждовни,

в умиращите стръкове в полята,

в листата на дървета безпризорни?

 

Дали не съм в мъглите октомврийски,

в разломите разцепили земята,

в отблясъци на перлени мъниста,

в загадъчния танц на светлината?

 

Дали не съм в оранжевата бездна –

в зора, която гони тъмнината?

И в раната, тъй кърваво-порезна,

във залез, дето слънцето изпраща?

 

А може би навсякъде и всичко,

частица е от мен и аз от него.

Кажете ми дали е неприлично –

дали е истина, заблуда, его?!

 

 

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??