27.04.2022 г., 19:15 ч.  

Дали лъжа е Любовта 

  Поезия » Любовна
234 4 8

/дуетни стихове - Таня Мезева и Татяна Г. Денева/

 

Дали лъжа била е любовта,

то, времето, единствено ще каже.

Дори и тръгнала си без слова,

за дълго във душите ще я пазим.

Да спомня ни за топлите ръце

протегнати във нощите студени,

за скритото от хората сърце,

туптяло в миговете споделени.

За мислите изказани на глас,

а после пръснали се кръстопътно,

без правото за връщане назад,

прегърнали си сенките безплътни.

Дали лъжа била е любовта

или пък истина дълбоко скрита,

датираща от стари времена...

не спирам бездиханно да се питам.

Но щом запалва факелно кръвта

и щом сълзи се леят при раздяла,

дори и днес да тръгне любовта,

аз знам... за другия живот остава.

 

Таня Мезева

 

Лъжа не може да е любовта!

Тя чудо е изпратено ни свисше.

Знамение, събрало две сърца,

романа на живота ни що пише.

Какво би бил той без тази красота...?

Какъв ще е денят ни без прегръдка?

Без страстните целувки през нощта

и топлината нежна на разсъмване?

Дори да тръгне някой ден в сълзи,

оставя топлина и слънчев спомен.

Стаява се във тъжни две очи

и моли... опрощението моли...

Любов ли е, тя няма правила...

Не знае днес и утре. Смърт не знае!

Преражда се и жива в пепелта

отново на прекрасности ухае...

Отново търси своята душа... ,

да обладае нежно всяка клетка.

Лъжа не може да е любовта!

Тя вричане е, мисия и клетва!

 

Татяна Г. Денева

 

 

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво стихотворение за Любовта.
  • Думите много ни радват, Тъжен лирик! Благодарим ти!
  • Да, предполагам, че това ще е една от малкото стихосбирки с дуетни стихове. С Таня пишем от години заедно и сега решихме да ги съберем в книга.
  • Таня, много ми стана приятно за бъдещия проект, пожелавам ви успех, а приятелството ви никога да не свършва!
  • Благодарим ти, Самовила!
  • Много прочувствено и мъдро. Почти библейско. Поздравления!
  • Благодарим ти, Миночка! Тези стихове ще са част от бъдещия ни общ поетичен проект с прекрасната моя приятелка - Татяна Г. Денева.
  • Наистина сте прекрасни, напълнихте ми душата! Браво момичета! Продължавайте!
Предложения
: ??:??