6.11.2009 г., 11:42 ч.

Дали те обичам?! 

  Поезия » Друга
684 0 14

 

Дали те обичам?!

 

 

Обичам ли теб?!

 

Ровя покривката с пръст,

търся някакви странни посоки.

 

Сякаш се търси с въпроси любов, а любовта се смее -

от лицето ми с две устни дълбоки.

 

Питаш ме - ето, отново въпрос - стигна ли

пръстът  до спусъка-отговор?

 

Аз... думите ще ме вкарат в твоя затвор.

Аз съм... от водите дълбоки.

 

Пръстът ми нещо чертае на масата и

замръзва по средата на тази рисунка.

 

Как се рисуват с пръсти две думи: страх и...  възторг?

Нарисувах... нарисувах  маймунка!

 

Онзи отговор още е някъде сам и

сънува моята  мила въздишка.

 

И рисува маймунки след твоя въпрос.

С нежни муцунки.

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??