11.03.2010 г., 13:27 ч.

Дар 

  Поезия » Друга
415 0 0

Стоиш, и очите ти се раздират

да гледат в необятното. Ти!

Кога слезе от небето

и се превъплъти в моя ангел?

 

Насън бълнуваш пеперуди

с изгорели криле. Един - ти!

Чакаш нощта в плаща си

да се скрие зад гроба ми.

 

Доближи се да те целуна в устата

и продължи да пееш как умираш

 час след час до купола на църквата...

Ти - Ангел с криле в дим.

 

Остави за миг бунта си.

Аз се борих за теб във живота.

И мъртва се впивам във теб.

Дишам в душата ти, моя душа. 

© Криста Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??