Безценен дар е тоя миг.
Във него аз се раждах и умирах.
Дръвче садих и сбирах плодовете
и вдъхвах аромат на цвете.
Във тоя миг убивах и лекувах,
със гняв руших и с пот съзиждах,
бях безпределно истинска, хитрувах.
До сълзи смях се и без сълзи плаках,
оплаквах мъртвите, танцувах.
По набедени врагове захвърлях камъни
и сбирах камъни, по мене хвърляни.
В един и същи миг прегръщах
и се изтръгвах от прегръдката на други,
намирах търсейки и страстно губех.
Задържах ценното, а маловажното захвърлях,
мълчах стоически и канонически говорех,
безмерно любех и безмерно мразех,
откривах фронтове, воювах и се борех,
подписвах договори, миротворно пазех.
Безценен дар е тоя миг.
© Диана Кънева Всички права запазени
Поздрав, Загора!