Дар
Човекът от Ла Манча си отиде ....
но ни остави чудния си дар -
как можем нови светове да видим
и да останем достоверно там!
Той беше рицар на печален образ,
а ние в огледалното поле
ще трябва с уникална сложност
типаж на Санчо да пресъздадем.
Защото той, човекът от народа,
ще вярва в нашия чудат мираж!
Ще ни последва - в радост и тревога,
ще плаче и ще пее за кураж!
Оръженосци на перо, пазете
достойните следи на Дон Кихот!
Очакват ни любови и вендети,
и славата на неговия род!
© Маргарита Петрова Всички права запазени
Добро послание!!!