Где изчезна щедрата десница,
дето цял народ богопомаза –
пъхна я министър в ръкавица
или счетоводно я отряза?!
Който иска, нека си въздиша,
а фискално да не стават грешки –
лесно на теория се диша,
но реално се живее тежко!
Има хляб за милиони хора –
по троха от всеки да се вземе...
че тежи житейската умора,
трупала се в "преходното" време!
Племето ни, с нея по-богато,
радва се на декемврийско лято!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени