Дела и думи
Аз искам всеки ден да чувам
от теб най-важните слова:
“Обичам те, ох, колко си красива!
Нима единствена си на света?”
Дела и думи се изтъркват,
повторени над стотен път,
но липсват ли, те могат да побъркат
и най-щастливия в любовния му кът.
Повтарям ти аз всеки ден словата
и ти повтаряш твоите, редиш.
Но нямам и съмнение в душата,
че можеш да ги похабиш!
Дела и думи се изтъркват,
повторени над стотен път,
но казваш ги и устните потръпват -
и чувам ги аз не за стотен, а за първи път!
© Александрина Георгиева Всички права запазени