15.04.2015 г., 1:11 ч.

Ден е съчинил 

  Поезия » Философска
671 0 0

ДЕН Е СЪЧИНИЛ

 

Преливат багри по небето
и сенки удължават вечността,
Вселената с която свети.
Огледален образ е нощта.


Красив светът е ненапразно
и ненапразно нашите очи
откриват в светлината радост.
Радостта е също сноп лъчи.

 

А мракът е покой следдневен,
потаен цвят в игра на светлини...
Светът е храм на бог тъй древен,
че днес отдавна Ден е съчинил.
ДТ©

© Даниела Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??