17.11.2007 г., 19:45 ч.

Ден и нощ 

  Поезия » Философска
753 0 3

Тъмнина, страх,

дълбоки опасения,

тъмнина, здрач

и дяволски съмнения...

Тишина, плам,

апатията продължава,

тишина, свян,

а вярата - отминава...

Различни чувства

нахлуват в мен

и само един ми съчувства -

мрачният ден...

Какви сме ние

в този свят -

свободни люде

или роби на светски ад???

В актьорската сага

роля да заемем

и нашата воля

просто да зарежем???

Или гордо и смело

на всеобщото да се опълчим

и наистина достойно

със себе си да се перчим!!!...

Кой е пътят към успеха -

свободен да бъдеш ти

или комерсиалността да те зариби???

Да можеш себе си

да изградиш

или... нечии илюзии да осъществиш??

Да си гъвкав като змия

или способен да лекуваш хора... по света???

....................

С размисли дълбоки нощта ме заплени,

но утрото с още по-ярки

ме чака призори...

© Севда Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??