30.04.2012 г., 8:48 ч.

Ден за (не)обичане 

  Поезия
1999 1 35

 

Ако днес съм различна за теб,
то там нейде така е написано-
да разреждаш кафето със лед
да го пиеш без захар, замислено.
Да се чудиш защо е така
и защо съм от вчера изстинала,
с топли чувства да гледаш това
дето днес вече е станало минало .
Да ти кажа - не съм по-добра
нито лоша, аз просто съм същата.
Аз съм още пред твойта врата
дето чукам да диря насъщния.
И да знаеш, че в дни за тъга
с много радост и огнено вричане
аз съм чудната цветна дъга,
(но) днес е ден за (не)обичане.

© Николина Милева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??