26.03.2017 г., 18:20 ч.

Ден за размисъл 

  Поезия » Хумористична, Свободен стих
569 2 1

 

 

Ден за размисъл у мене днес настана!

 

Що ли става тъй,

в джебеца си кинти все да не намирам

и в дома от работа се щом прибирам,

като джихадистки талибан въоръжена,

жената страстно яхнала метлата,

още от врата, яко да ме погва с ръжена?!

 

Та както си седя така и гледам  тук в нета,

почитатели на  Тютчев,  Лорка и Петрарка,

родните ни Яворов и Измирлиев да възпяват,

па реших да седна, мъничко и аз да прочета!

 

Ей, ам че Измирлиев той човека тука,

писал си го е от лани още,

как на мен да стане ми достлука!

 

Чудейки се как битейската дилема да реша,

от класиците просветна ми да се поуча!

Тъй дълго мечтания съпружески имунитет

как в живота и в дома си бързо да получа!

 

От невести и девици свян и срам да нямам,

на обучението в Житейския Университет,

оставащите си семестри ще изкарам

в Българския Депутатски Факултет!

 

 

25. 03. 2017 г.

© Todor Nikolov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??