Ден за размисъл у мене днес настана!
Що ли става тъй,
в джебеца си кинти все да не намирам
и в дома от работа се щом прибирам,
като джихадистки талибан въоръжена,
жената страстно яхнала метлата,
още от врата, яко да ме погва с ръжена?!
Та както си седя така и гледам тук в нета,
почитатели на Тютчев, Лорка и Петрарка,
родните ни Яворов и Измирлиев да възпяват,
па реших да седна, мъничко и аз да прочета!
Ей, ам че Измирлиев той човека тука,
писал си го е от лани още,
как на мен да стане ми достлука!
Чудейки се как битейската дилема да реша,
от класиците просветна ми да се поуча!
Тъй дълго мечтания съпружески имунитет
как в живота и в дома си бързо да получа!
От невести и девици свян и срам да нямам,
на обучението в Житейския Университет,
оставащите си семестри ще изкарам
в Българския Депутатски Факултет!
25. 03. 2017 г.
© Todor Nikolov All rights reserved.