2.11.2014 г., 17:31 ч.

Деня на будителите 

  Поезия
1123 0 0

Добър вечер, читателю.
Добър вечер, народе.
Гордееш ли се, приятелю,
че биха се преобърнали в гроба
Ботев, Левски, Бенковски,
ако виждаха как нехаеш
за държавата,
за която се бори Раковски.


Битките, кръвта пролята
напразно ли бяха?
Още от малки -
в чужбина децата,
а героите наши за тях умряха.
За да не робуваме, за свободата
мнозина се бориха,
мнозина не спаха.


А ти, народе, кой сън сънуваш?
Нито война ни е нужна,
нито кръв да пролеем.
А само да се събудиш
от съня си лъжовен,
за да можем да оцелеем.

© Рали Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??