24.02.2021 г., 5:53 ч.

Денят 

  Поезия » Философска
335 0 0

 

Днес е по-различен,

само по название.

Иначе е като брат-близнак.

По-умиротворен, едва ли,

просто ден в календара-единак.

С врат дебел, за да понася болка,

да издържа на беди.

Радостен, когато в тъмна доба

слага на тезгяха добрини.

Трудно битие, самотно,

следва своя си закон.

Плаща сметките и неотклонно,

седмиците в пътя не брои.

Ден след ден, за вчера и за утре.

Мисия от болка до печал.

С устрем равен на обричане,

не да взимаш, да си нещо дал.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??