8.05.2011 г., 11:38 ч.

Денят и нощта 

  Поезия » Пейзажна
533 0 0

Безмълвна нощ, земята спи,
тихо и кротко се върти.
Небето синьо - ярко блести,
обсипано от безброй звезди.
Водата, прегърнала земята,
отразява нежно лъчите на луната.
Минават секунди, минават минути,
часове отлитат безспир, нощта се изнася,
денят се нанася, всичко се промени.
Земята започна бурно и шумно
яростно да се върти.
Коне галопират по зелени поляни,
по пътища сиви минават коли.
Хората бързат весели-засмяни
да вършат малки злини.

© Борислав Попов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??