Независимост, колко те желаем!
Как да дишаме свободно искам!
Но ние много добре днес знаем -
народът в България е потискан!
Съвсем очевидно е, че чужди сили
днес дърпат на политиците конците!
И на едните, и на другите не сме мили,
започват да се събуждат даже овците!
Не виждаш ли, че наникъде, народе,
те води този път, не, тази безпътица!
Управниците са слуги, те искат изгода,
не се хващай пак на тяхната въдица!
Българите като нация бързо се топим,
младите не раждат или на Запад бягат,
стреснете се, че ще изчезнем, ако спим,
събудете се, че на всичко родно посягат!
© Георги Всички права запазени