14.07.2007 г., 11:49 ч.

Дете 

  Поезия
646 0 8
  Видях дете - рисуваше дъга
  със пръсти, най-обикновена.
  Взимаше от акварела, цапваше го на листа
  и се усмихваше доволно и блажено.

  А майка му го гледаше в захлас,
  радваше се тя на свойто чедо,
  което Господ някога и беше дал,
  за да я топли в душата и в сърцето.

   И светът не беше толкоз зъл,
   дори изглеждаше прекрасен,
   когато се събуди, чула глъч,
   детски, от врата, да я вика.

  Да, видях дете - рисуваше дъга
  със пръсти, най-обикновена,
  без да осъзнава, че така
  рисува втора, но в сърцето, и вълшебна.
 

© Ивето Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??