7.10.2007 г., 7:43 ч.

Детето от последната стая 

  Поезия
906 0 12
Детето от последната стая
                                                                           на Kiara
                                                                           на pin4e

Запознахме се вчера...
след рапорта;
уморена от болките плачеше.
Бях лекар, но никой нехаеше
и престилката нищо не значеше.

Осмелих се да седна...
в леглото й;
а играта на скрабъл - отне ми я.
Със очите си майка й молеше
да не кажа, че има левкемия.

Днес тя почина...
след рапорта.
Свит от болка, докторът плачеше.
И не можа да разкаже на майката,
как радоста й всичко му значеше.

...

"Телефон ще ми купиш ли вече,
кака я няма и самичка съм в стая..."
Вдигнах очи от това малко човече
и познах майка му...
беше силна до края!

© Владимир Минков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??