24.06.2021 г., 16:58 ч.

Детето в мен 

  Поезия
458 1 3

 

 

Огледалото днес ме посреща 
и с усмивка на малко дете
ми нашепва с гримаса отсреща:
"Остани си в душата хлапе!

Запази своя устрем момчешки 
и лудешки препускай докрай!
Повтори всички грешки младежки
и отново по детски мечтай!

Украси си с усмивка лицето!
Всеки ден нещо ново откривай!
Съхрани добротата в сърцето!
Уморен, но с надежда заспивай!

Не преставай да гониш дъгата
и се радвай на всичко красиво!
Вечно млада остава душата,
щом детето в теб още е живо!"

Николай Димов

© Николай Димов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Припомни ми детенце, как се лети! »

25 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??