24 июн. 2021 г., 16:58

Детето в мен 

  Поэзия
464 1 3

 

 

Огледалото днес ме посреща 
и с усмивка на малко дете
ми нашепва с гримаса отсреща:
"Остани си в душата хлапе!

Запази своя устрем момчешки 
и лудешки препускай докрай!
Повтори всички грешки младежки
и отново по детски мечтай!

Украси си с усмивка лицето!
Всеки ден нещо ново откривай!
Съхрани добротата в сърцето!
Уморен, но с надежда заспивай!

Не преставай да гониш дъгата
и се радвай на всичко красиво!
Вечно млада остава душата,
щом детето в теб още е живо!"

Николай Димов

© Николай Димов Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Припомни ми детенце, как се лети! »

25 место

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??