5.05.2011 г., 23:45 ч.

Детски кът 

  Поезия
537 0 1

Понякога се ровя във кашоните,

прашлясващи под старото легло;

играя си с на влакчето вагоните

и търся нещо, но не знам какво.

 

Разресвам пак на куклите косите

и спомням си как тайно си мечтах,

да следвам най-безкористно мечтите

и пътя, който нощем си чертах.

 

Но ето... по средата съм – на нищото,

опитвайки до днес да разбера

защо не топли огънят в огнището,

но само фас след фас гася...

 

И отговори нямам и до днес.

А куклите от рафта ми се смеят.

Наникъде вървя,  и без прогрес...

мечтите ги оставих там да тлеят...

 

Защо не мога нещо да поискам,

което е възможно да получа?

Сълзите във очите пак си стискам

и чувам глухо: “то така се уча”.

 

Но някак уморих се, май от себе си.

Избирам все погрешната посока.

В очите ми изписано е: “Вземай си”,

а после ще си прочета урока...

че време имам много – да съм жива,

но щом един път свикнал си да губиш,

душата преждевременно умира

и късно е за още да се молиш!

 

Oстава пак мечето си да гушна, 

но няма май на кой да обещая,

че кротка ще съм вече, и послушна,

и те това добро ще ми вещае...

© Елица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Стихът ти ми хареса, но си мисля, че може малко да посъкратиш от него, за да се избегне разказвателността. Дерзай, че те чета
Предложения
: ??:??