4.12.2008 г., 15:02 ч.

Детски очи 

  Поезия » Друга
620 0 2
 

Още виждам света през детските очи,

още градя деня си на хвъркати мечти.

Зид подир зид от стъклени тухли, стена

подир стена, по детски изградих си света.

 

Мисля си още, че перфектни няма по природа,

и доказва го в душата ми народа.

И още разсъждавам - всички са глупаци,

щом гледат живота си с дървени капаци.

 

Макар да съм порастла, още съм дете,

което взира се в червеното небе

по залез и заспива нежно с песен

след деня дълъг и не лесен.

 

Но макар дете наивно, видяла съм,

че светът съвсем не е като на сън...

И макар всичко да имам, нямам,

нямам смелост от теб да избягам...

© Росица Саси Дамянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??