1.01.2011 г., 13:34 ч.

Детски театър 

  Поезия
489 0 1

ДЕТСКИ ТЕАТЪР

 

В пижамки мекички и топли

за сън се готвят пак децата.

Притихнали  без шум, без вопли,

очакват приказка позната.

 

За Косе-Босенцето клето,

за хитрата и зла Лисана,

доброто кученце, което...

Тъй приказката се захвана.

 

 

Но ето, че крачета боси

намериха се на земята.

Театър да направят свой си

решиха бързичко децата.

 

Играят малките актьори

и всеки с роля е чудесна.

А после се разменят роли -

играта тъй е интересна.

 

Невидим, Сънчо приближава,

героите са във леглата,

а приказката продължава

във сънищата на децата.

 

Къде ли е сега Лисана?

Къде е славната дружина?

С театъра какво ли стана?

Как бързо детството отмина!

 

 

 

 

© Анка Келешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти,сТрасТел, Честита Нова Година Желая ти много здраве, успехи, късмет, радост и много любов.
Предложения
: ??:??