Къде са на момичето
къдриците?
Отнесоха ги птиците!
Къде са песничките детски?
Къде са куклите засмени?
В едничък спомен приютени.
Къде са на момичето учебниците?
Откраднаха ги май вълшебниците.
Къде са му игрите вчерашни,
остана днешната тъга.
Момиченце, превърнато в жена.
© Димитър Павлов Всички права запазени