Тя е на 13, мисли се за модел,
20 кила (с прани гащи), а казва, че „гъзът ù е дебел”.
Диета пази - не яде какво да е,
от мама и тати кинти иска да отиде на кафе.
Всеки петък е в МОЛ-а, парцалки пазарува,
а тези пари как се изкарват - това не я интересува.
Яко гримче слага на привидно детското си личице,
за да изглежда по-голяма - разголва мъничкото си телце.
Да не забравим! Обувките са задължително с високо токче,
независимо, че на тях да ходи не се е научила още.
И за финал - марковия си телефон да покаже,
в тоалетната да се снима, за да свали някое гаЖе.
Да Ни ГоВоРиМ зА ПрАвУпИсНуТу И уМеНиЕ,
от което личи си - от часовете по БГ се е чупила - няма съмнение!
По дяволите! Това ли е бъдещето на България?
Моля ви, кажете не! Или ще получа диария...
Когато бях на вашите години, имахме детство,
играехме на улицата, заедно гледахме детско.
Вие играли ли сте на стражари и апаши?А жмичка?
Не? Ами да, то не става с тази къса поличка....
А чували ли сте за ръбчета? За дама?
Да, прави сте. Това не е присъщо за една „мадама”.
Ех, къде останаха игрите навън, под небето,
а не тези пред компютъра, от които ти ослепява детето?
Къде се загубиха кашонените къщи?
Защо сега, щом подариш на детето си книга, то да се мръщи?
Защо ДЕЦАТА вече нямат щастливи детски дни?
Защо годините не са същите като в спомените ми?
Какъв е този БАРБИ идеал у всичките деца?
Погледнеш ли ги, всичките са с „възрастни” лица.
Да не говорил за перверзните им снимки във нета,
от които си личи как бързо ги гони пубертета.
Като бях на вашите години, мили деца,
аз изгубих зъба си, а не девствеността!
Имам ли дете, ако така „фиешън” облечено излезе от у дома,
директно се връща да смени тази колан-пола.
Няма да ми ходи с грим – два-три санта,
а червила и спирали да има цяла чанта.
Ако пък реши да ми се прави на хитра -
градинският маркуч, та да замяза на изтървана палитра!
2011-03-22
© Юлиана Асенова Всички права запазени