Девети септември 2006 година!
Девети септември 1944 година!
Шестдесет и две години от тогава...
И ние - почти 40 годишните...
И те - почти 62 годишните...
Какво помним ние
- децата на 62 годишните?
Какво знаят нашите деца
почти-16 годишните?
И въобще интересува ли ги?
Който обича историята...
Другите - въобще!...
Както е било и на 9 септември!
Както е било и на 10 ноември!
И може би на 11 септември...
Три дати! Няколко числа!
Няколко хиляди човека -
Записани в статистикта!
Хора са били там...
повечето са и днес!
Минали са няколко дни,
после... години... до днес.
Жена ми ми дава зор
да вървим на съботния пазар!
Нашият малък, човешки свят -
част от световния противовес...
или прогрес + малко регрес...
© Живко Желев Всички права запазени
Поздрав, Живко!