Sep 9, 2006, 12:25 PM

девети септември 

  Poetry
843 0 2

Девети септември 2006 година!

Девети септември 1944 година!

Шестдесет и две години от тогава...

И ние - почти 40 годишните...

И те - почти 62 годишните...

Какво помним ние

- децата на 62 годишните?

Какво знаят нашите деца

почти-16 годишните?

И въобще интересува ли ги?

Който обича историята...

Другите - въобще!...

Както е било и на 9 септември!

Както е било и на 10 ноември!

И може би на 11 септември...

Три дати! Няколко числа!

Няколко хиляди човека -

Записани в статистикта!

Хора са били там...

повечето са и днес!

Минали са няколко дни,

после... години... до днес.

Жена ми ми дава зор

да вървим на съботния пазар!

Нашият малък, човешки свят -

част от световния противовес...

или прогрес + малко регрес...

© Живко Желев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Май, Риа е права...
    Поздрав, Живко!
  • Каквото и да е ставало на важните дати, вече на никой не му пука... И това е най- трагичното...Прочетох стиха ти с удоволствие, но и мен ме чака пазарът. Живеем, за да ядем.
Random works
: ??:??