11.12.2023 г., 11:03 ч.

Девойката с малиновия чай 

  Поезия
105 3 2

ДЕВОЙКАТА С МАЛИНОВИЯ ЧАЙ

 

... девойката с изящни рамене и, Господи! – с тъй гъвкава походка,

влетя във утринното кафене, в което пиех първата си водка,

усетих ѝ парфюма „Givenchy”: – Свободно ли е? – тихо ме запита,

и изведнъж – във двете ми уши – разнесе се див громол на копита,

поръча си чашле малинов чай, последно чай пих в две и второ лето,

от нейната цигарка „Camel Light” ми зауха на облаче в небето,

 

вторачих се в прекрасното фишу, заметнато на топлата ѝ шия,

и чудех се - на „ти”, или на „you”? – край нея водката да си допия,

и погледът ѝ – меко кадифе, по моята брада за миг се стелна,

щях да я черпя тортичка парфе, но тя си тръгна в утринта неделна,

от него ден нататък казах край! – щом вляза в кафенето след разходка,

поръчвам си чашле малинов чай, прекрасен е! – с една голяма водка.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??