26.01.2020 г., 13:11 ч.

Diagnosis amoris 

  Поезия » Любовна
523 1 2

Ако мога да докосна ръката ти

Без да изваждам моята от джоба,

Ако мога да те целуна без да докосвам устните ти

Ако мога да те чуя без да казваш и дума

Ако мога да ти говоря,дори и с мълчание

Ако се събуждам, само за да те видя

Ако не искам никога да заспя

Ако не мога да дишам,

И не мога да хапна дори залък без теб

Ако не мога да тръгна за някъде

Но се връщам само за теб

Ако мога да позная усмивката ти отразена в очите на хората, 

Ако чувам стъпките ти отдалеч

Ако усещам предметите от теб докоснати

И аромата на парфюма ти останал в някой магазин

Ако виждам любимите ти цветя навсякъде

А тебе в сутрешното си кафе

И дъждът който пада в косите ти

Е същият, който е измокрил моето лице. 

Значи чудото се е случило.

Значи е  Любов! 

© Maria Radeva Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво...
    Но, ако пипаш чужда ръка - без да вадиш твоята, значи някой рови в джоба ти.
    Невинаги за докосване...
    /Това е шегичка!/
    Подпис: Черното лале
  • Да, случило се е чудото и е родило този прекрасен стих! Поздравления!
Предложения
: ??:??