13.10.2019 г., 8:44 ч.

Диагноза: Стихомания 

  Поезия » Хумористична
838 4 7

Метафори, на килограм - 
то облаци от разстояния, 
то монолози на Адам, 
то... диагноза: Стихомания... 

Тетрадки пълни с редове, 
безброй изписани моливи, 
а той... не може да се спре... 
А тя... от стихове прелива...

Дори в тоалетната не спират
щом дошло е вдъхновение, 
и стихове изливат се, изливат, 
задъхани от нетърпение.

Какво? Не, химикала свърши... 
И тези думи съм написал... на филия... 
Стихоманията и мене ще довърши... 
А, не! Аз не съм от тия!... 

05.06.2019

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??