29.04.2021 г., 11:39 ч.  

Дијаспора од стихови 

  Поезия » Философска
605 1 1

Првата моја солза е за тебе.

 

Го слушам диктатот на сивилото.

 

Пеперутката си ја заробила слободата во хербариум.

Така мртва го впива мирисот на грозје

во есен како што јас ја чувствувам нашата сага.

Твојата последна солза е за мене.

Секој ден создаваме една дијаспора од стихови.

© Sanja Atanasovska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??