6.01.2011 г., 19:56 ч.

Дилема 

  Поезия » Философска
497 0 1

 

 

                      Луната, все една и съща,

                      над земята вдига ален щит -

                      жребият ми в паметта се връща

                      тъжен или радостен на вид.

 

                      И сноп от светлини се сплита

                      над морето и се врязва с вик,

                      в спомена неочаквано долита

                      дилема ясна в този час-пик.

 

                      Ако трябва да повторя пътя,

                      лист захвърлил - не вярвал бих

                      на женски клетви и милувки,

                      паднал сам в капан на нежен стих...

© Янко Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??