14.09.2019 г., 7:55 ч.  

Дилема 

  Поезия
505 0 0

 

 

След дузини скъсани подметки,

изчеткал егото си и разбрал,

че всъщност става се старлетка,

ако само вземал си, а малко дал.

 

Кого почиташ - Бог или Мамона,

кому принасяш съвестта си в дар.

Тежиш и друг изглежда ти фасона,

когато ходиш в златен писоар.

 

Един живот е истински когато,

си сложил кръст на дребни сметки.

И с десет божи постулата

живееш скромно и аскетски.

 

Ези - тура... животът е дилема - 

може в избора си да сгрешиш.

От теб зависи, праведен или бохема,

и каква цена готов си да платиш

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??