След дузини скъсани подметки,
изчеткал егото си и разбрал,
че всъщност става се старлетка,
ако само вземал си, а малко дал.
Кого почиташ - Бог или Мамона,
кому принасяш съвестта си в дар.
Тежиш и друг изглежда ти фасона,
когато ходиш в златен писоар.
Един живот е истински когато,
си сложил кръст на дребни сметки.
И с десет божи постулата
живееш скромно и аскетски.
Ези - тура... животът е дилема -
може в избора си да сгрешиш.
От теб зависи, праведен или бохема,
и каква цена готов си да платиш
© Илия Станков All rights reserved.