Нямам име , наистина свърши се
Някой ,камък по камък откраде
Следите ми ,Минало мръщиш се
Но забравям те ,ти ме предаде.
Натежало си вече и мръсно и старо
Експлоатирах те хайде ,признавам
Оставяш следи по мен ,огледалото
Крещи рано сутрин и знам ,остарявам.
Мечтая юнашки за шир необятна
Безпаметно в нея да бъда свободен
Да яхна звездите в прохладата лятна
И спомена чер да оставя бездомен
Къде е обаче надеждата, питам?
Щом няма хомота да влача износен
Щом няма да чувам зловещия ритъм
На моят живот ,повехтял , недоносен.
Щом няма да помня шепот ,целувки
Докосване нечие , целувките - има ги
Разделите , мъката , шума от обувки
С когото си тръгва сърцето , завинаги.
Ако себе си аз не успея да бъда
Различно лице ли ще нося през ден?
Ако сам си наложа маска- присъда
Изгубил всичко ,кой ще бъде мен?
© П.Т Всички права запазени