9.09.2023 г., 13:46 ч.

Дилема 

  Поезия » За деца
294 5 18

Отскоро баба ми, горката,

с голяма мъка качва стъпалата.

Как да и помогна мисля,

вълшебен лек да ѝ измисля,

проблемът в болните и колене

да може на мига да спре!

И взех решение, което

изисква време, общо – взето.

Ще стана лекар след години,

на непознати и … роднини.

На всеки здраве ще дарявам,  

безброй животи ще спасявам.

Но ето ти сега дилема…

Каква специалност аз да взема?

Хирург или кардиолог?

А може би - стоматолог?             

Да има всеки зъби здрави,

без болка зъбна да се храни,

с усмивка весела, широка

да се усмихва на живота.

Дали пък фармацевт да стана?   

Мехлеми знам за всяка рана.

Ще предлагам от рецепти важни

срещу настинки, вируси заразни

и болести опасни, редки

сиропи, капки и таблетки.  

Каквато и специалност аз да взема

с баба ще реша проблема,

ще излекувам всички болни,

ще са щастливи и доволни!

Ех, нетърпение ме май обзема

да сложа ред във здравната система!

© Даниела Виткова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Когато порасна, искам да стана... »

6 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??