8.10.2013 г., 21:23 ч.

Диви кестени 

  Поезия » Любовна
952 0 11

ДИВИ КЕСТЕНИ

 

Ще те очаквам все така натрапчиво.

Загледала се в хоризонта на звездите.

А клони на разголени дървета

ще се надигат да опипват висините.

 

Ще тичам боса по кори от диви кестени -

поискаш ли да бъда самодива,

а после ще се сгуша във ръцете ти,

приспивайки нощта лилаво-сива...

 

И пак ще се подреждат листопадите,

прокраднали палитри сред лозите,

реките ще текат, а диви кестени

влюбчиво ще надничат във очите.

© Лакрима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??