В настроение съм
на многоазие,
напук на гадното
еднообразие...
Многото
Богита
танцуват
в ритъм мистичен
танц нестинарски,
нереалистичен,
бунтарски...
В многобогдание,
транс,
забрава
за вечно страдание,
избавление,
превъплъщение -
едно цяло
с мрака,
луната,
Господ,
Сатаната,
езически вик,
на който
отвръща
гората...
Танцува диво
Богдана,
с нея Богдана
и другата Богдана -
Многобогдание пълно,
затъмнение лунно,
но и затъмнена -
луната пее,
а звездите пригласят,
вятърът свири;
и той също пее
и клоните
в ритъм люлее...
Див купон се вихри
в мрака,
диви танци до забрава,
диво пее и гората,
в див ритъм вилнее
многоазието (Богдана)...
© Богдана Маринова Всички права запазени