Дивото ме призова
След него мислех, че ще мога аз да те обичам...
Обичах те, но аз ли бях това?!
Той караше ме да мечтая,
да вярвам в своята съдба,
да бъда горда, силна
и никога да не забравям каква е моята душа!
Дойде мигът на нашата раздяла,
дойде часът, в който исках да умра,
но точно в този ден дойде и ти -
моята надежда за света отново.
Опитах се да бъда твоя цяла,
но как да го постигна?! Тъй и не успях!
Опитах се да избягам от себе си,
мислех, че грешката ми с него беше, че бях аз!
Не исках да загубя и теб,
исках любовта за цял живот!
Но в един от твоите безкрайни,
дълги, непоносими дни,
успях да си наложа,
успях да съм честна!
Погледнах в твоите очи
и разбрах, че важната съм аз!
Ти беше заместител за него,
за света ми предишен...
Не исках, а станах
момиче без пламък, без жар.
Превърнах се в повтарящ се образ
и губех надеждата пак!
Разбрах го обаче
него, незаменимия ми учител,
разбрах, че само аз съм ключа
към себе си, към моята душа!
А на теб благодаря, че ме спаси!
Чрез теб разбрах своя урок!
Разбрах, че в света,
който ме превърна в жалко подобие на предишната аз,
разбрах, че без себе си
не мога да продължа!
Благодаря и на него, за това, че живях!
Един ден пак ще е така!
Ето за това напускам те сега!
Отивам да търся своето първо сърце,
моето диво, първично сърце,
моята стара душа,
душата ми без болка и тъга,
отивам да диря съдбата си!
И през тръни, и през бездни,
и в най-щастливите ми дни
никога не ще забравя и теб, и него!
А ако пак не мога дъх да си поема
от мечти, от любов, от красивия свят,
значи съм успяла да върна истинското си аз!
© Христиана Шандуркова Всички права запазени