1.02.2018 г., 10:01 ч.

Джендър 

  Поезия » Пародии
1034 1 1

        Джендър

 

Джендър из Европа броди.

Джендъри със него води.

Нито мъж, нито жена!

Като камила със рога!

 

Господ е създал Адама,

после Ева. Вече двама

като мъж, като жена!

Да не са във самота!

 

Но намериха се твари

туй, що Господ го направи

да го видоизменят;

и на нас да го втълпят.

 

Уж модерно е сега

нито мъж, нито жена

и да нямаш точен пол!

Другото е произвол!

 

Простотии колко щеш!

Няма полза да ревеш!

Щом безполов индивид,

същество от трети вид

 

от екрана обяснява

и напътствия ти дава,

че не си което си!

Уж си мъж, но май не си?

 

А пък ако си жена?

Да, ама не е така!

Вече джендър си напет!

Ха, да ти е на късмет!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??